Overgang til nytt kontrollpanel og ny serverplattform

Sist oppdatert den September 30, 2018 14:01 av Bjørn Ove Kristiansen

Høsten 2018 skifter vi ut dagens kontrollpanel med et nytt og mer moderne kontrollpanel kalt Plesk. Vi gjør dette for å kunne tilby deg en bedre og mer moderne tjeneste. For eksempel gir oppgraderingen følgende nyheter:

 • Gratis SSL-sertifikat til alle nettsteder
  Sørg for at trafikk til og fra ditt nettsted krypteres, for økt sikkerhet og personvern!
 • Wordpress toolkit
  Installer og vedlikehold Wordpress automatisk, rett i kontrollpanelet!
 • Nytt spam- og virusfilter
  Plages du av spam? Vårt nye spam- og virusfilter beskytter allerede millioner av andre e-postbrukere. Nå kommer filteret også til våre premium webhotell- og e-postløsninger
 • Ny, bedre og raskere webmail
  Nå er det slutt på å måtte laste inn nettsider på ny hver gang man skal navigere fra en e-post til en annen! Vår nye webmail gir deg et nytt og moderne brukergrensesnitt som oppleves raskere og mer smidig!
 • Enklere innlogging med Facebook eller Google
  Velg mellom å logge inn med ditt webhotells brukernavn og passord, eller med din Facebook- eller Google-konto
 • Ny hjemmesidegenerator
  For de av våre kunder som bare skal ha en enkel nettside, kan vår nye hjemmesidegenerator være et godt valg

De fleste av disse funksjonene vil være tilgjengelig fra første dag etter overgangen, mens noen vil komme i løpet av de nærmeste månedene.


Vi må også be deg om litt hjelp!

Vi har brukt mange måneder på å planlegge denne prosessen, testet og kvalitetssikret så langt som vi kan. Men til syvende og sist er det du som kjenner dine egne data og nettsteder best, og er best skodd til å oppdage mangler eller problemer i etterkant av at dine data flyttes til ny serverplattform og kontrollpanel. Derfor må vi også be om litt hjelp fra deg for å sikre at alt går greit:

 • Etter migrering, sjekk at alle dine data er på plass! Dette inkluderer både nettsider, e-post, databaser og eventuelle andre data som du måtte ha på webhotellet
 • Dersom du selv har kontroll på ditt eget domene, enten fordi Egoria ikke er registrar eller fordi du har valgt å be om å peke dette mot egen DNS, må du passe på å oppdatere domenenavnet med følgende:
  • Hvis du benytter Egorias DNS: Endre til ns1.egoria.com og ns2.egoria.com
  • Hvis du benytter egne DNS: Endre IP-adresse for de tjenestene du har hos Egoria til ny IP. Ny IP vil bli bekjentgjort minst to dager før din konto flyttes

På våre supportsider er det nå opprettet en egen kategori for artikler som berører overgangen til nytt kontrollpanel og ny serverplattform. Vi vil oppfordre deg til å lese gjennom disse artiklene, da de inneholder viktig informasjon man bør være klar over.