Mitt nettsted fungerer ikke etter flytting - hva gjør jeg?

Sist oppdatert den September 30, 2018 08:00 av Bjørn Ove Kristiansen

Den vanligste årsaken til at nettsteder slutter å fungere, er at nettstedet kjører PHP, og at det må gjøres endringer i innstillingene til ditt nettsted. Typisk gjelder dette ett eller flere av følgende:

 • Absolutt sti til mappen hvor ditt PHP-script ligger
  På gammel server var denne høyst sannsynlig på formen /hsphere/local/home/<brukernavn>/<domenenavn>/, hvor <brukernavn> og <domenenavn> var unikt for din konto.

  På ny server er absolutt sti på formen /var/www/vhosts/<domenenavn>/<domenenavn> (for migrerte kontoer) eller /var/www/vhosts/<domenenavn>/httpdocs (for helt nye kontoer). Erstatt <domenenavn> med ditt faktiske domenenavn

 • Adresse til databaseserver
  Vi har alltid anbefalt våre kunder å benytte adressen mysql.egoria.no som adresse til databaseserveren, men vi er kjent med at noen også benytter IP-adressen til vår gamle databaseserver, som altså blir avviklet i forbindelse med denne flyttingen.

  Ny, korrekt IP-adresse til databaseserveren - som vi heretter anbefaler at alle benytter - er 127.0.0.1. Du kan fortsatt benytte mysql.egoria.no for script som kjører på serveren der hvor ditt webhotell ligger, men vi anbefaler det ikke. Å benytte en annen IP-adresse eller adresse som sådan vil ikke fungere.

 • PHP-versjon
  Noen av våre kunder kjører på PHP-versjoner som etter hvert er utdaterte. Vi anbefaler alle å oppgradere sin PHP-programvare til versjon 7.x, men i fall noen kjører gamle PHP-script som ikke støtter PHP-versjon 7, så har vi også noen varianter av PHP som kjører på versjon 5.x. Du velger selv PHP-versjon i ditt kontrollpanel.Hvis du har et nettsted som ikke ennå er oppgradert til å støtte PHP 7, så kan du her velge en av de eldre PHP-versjonene som der er tilgjengelige.